De award voor het beste digitale mediaproject gemaakt door jongeren tot 18 jaar werd uitgereikt aan Jeroen de Wit (17) voor zijn video Don’t Litter Roadside. Hiermee zet Jeroen met Vlimse een nieuwe stap in filmmaking.

Het was feest woensdagavond op het Cinekid festival in Amsterdam. De Cinekid Media Awards werden uitgereikt. Dit zijn dé prijzen voor de beste mediaprojecten voor kinderen van het afgelopen jaar. Cinekid, Mediawijzer.net en ECP I Platform voor de Informatiesamenleving reikten de GoudenLeeuw, de Gouden Guppy en de Gouden Kolibrie uit.

De Gouden Kolibrie, een juryprijs van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving voor het beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en tieners tot 18 jaar, werd uitgereikt aan Jeroen de Wit (17) voor zijn video Don’t Litter Roadside. Volgens juryleden Remco Pijpers, Jan Willem Huisman, Sophie Veraart en jonge makers Boyd Winkelman, Wilma Westenberg en Nick Jordan, laat Jeroen met deze video over plastic zwerfafval zien dat hij in staat is op duidelijke en zeer professionele wijze een boodschap over te brengen met video. ‘Het camera-, geluid- en montagewerk is heel knap gedaan. De jury is buitengewoon onder de indruk van de inzet van technische middelen als drones.’

Naar: Cinekid.nl